Mediebyrågruppen Mediaplus bygger upp ett kontor i Stockholm och utser en vd för att leda den nordiska verksamheten.

Mediaplus kallar själva sin byrågrupp för den ”största oberoende mediebyrån i Europa”. Den nordiska verksamheten har sitt ursprung i ett samarbete med Tre Kronor, som drog igång 2016.

Men nu utser Mediaplus en vd som ska driva den nordiska verksamheten. Eva Bodecker Thunborg har jobbat på Tre Kronor sedan hösten 2021, men har också en bakgrund från mediebyråer som OMD och Mindshare.

– Det är en del av vår filosofi att bygga starka partnerskap i en ny region och sedan utveckla dem till dedikerade Mediaplus-kontor. Som ett resultat är det är vi redan framgångsrika i Skandinavien med internationella kunder som BMW, De’Longhi, Capri Sun och Hornbach. De nordiska länderna spelar en allt viktigare roll i pitcher, vilket gör att vi nu går in i vår nästa fas, säger Matthias Brüll, global vd för Mediaplus, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Genom att lansera Mediaplus Nordics och utse Eva Bodecker Thunborg att leda verksamheten skapar vi förutsättningar för att nya och existerande kunder ska kunna växa i denna viktiga och digitalt mogna marknad.

Partnerskapet med Tre Kronor ska enligt pressmeddelandet bestå trots Mediaplus omtag på den nordiska marknaden.

Redaktör och reporter: MADELEINE NILSSON