Frederik Jespersen – Head of Digital at Tre Kronor Media Denmark


Som vi træder ind i 2024, fortsætter den digitale verden med at udvikle sig i en hastighed, der aldrig før er blevet oplevet. Det påvirker vores kommunikation, informationsforbrug og beslutningsgrundlag.

I dette blogindlæg dykker vi ned i syv vigtige digitale tendenser, der vil dominere landskabet i 2024, nemlig Customer Data Platforms (CDP), kunstig intelligens (AI) i reklamer, TikTok-søgning, Connected TV (CTV) og Privacy-Centric Marketing.

Customer Data Platforms (CDP)

I en datadrevet tid er CDP’er ved at blive en central del af en succesfuld marketingstrategi. CDP’er gør det muligt for virksomheder at underbygge data fra forskellige kundekontaktpunkter og skabe en sammenhængende kundeprofil. Denne helhedsorienterede tilgang til kunders adfærd og præferencer muliggør en mere personlig og målrettet markedsføring. I løbet af 2024 forventer vi en kraftig stigning i CDP’er, da virksomheder vil indse vigtigheden af at forstå deres kunder på et dybere niveau.

AI i reklamer

Kunstig intelligens (AI) har allerede revolutioneret reklamebranchen, og i løbet af 2024 vil den kunstige intelligens blive endnu mere integreret. AI-drevet annoncering gør det muligt for virksomheder at levere målrettet og personligt indhold til deres målgrupper. Forudsigende analyser og programmatisk annoncering optimerer AI annonceringens placeringer og sikrer, at brands når den rette målgruppe på det rette tidspunkt. Som teknologien udvikler sig, kan vi forvente mere sofistikerede AI-algoritmer for at forbedre annoncernes relevans og engagement.

TikTok-søgning

TikTok har taget den sociale medieverden med storm, men i 2024 vil vi se en tydelig bevægelse mod søgefunktioner på platformen. Med introduktionen til avancerede søgefunktioner kan brugerne opdage indhold mere effektivt. Dette åbner op for nye muligheder og for brands betyder det at de nemmere kan blive opdaget. Denne udvikling af TikToks søgefunktioner vil gøre den til en endnu kraftigere platform for annoncører, der ønsker at nå deres målgruppe gennem kreativt og engagerende indhold.

Connected TV (CTV)

Connected TV (CTV) redefinerer, hvordan forbrugere får adgang til og interagerer med indhold. Streamingtjenester og smart TVs har åbnet op for personlige on-demand-oplevelser. I 2024 er CTV på vej til at blive en større del af medieallokeringen. Annoncører kan udnytte CTV til at nå målgrupper i større skala og levere skræddersyet indhold direkte til seernes stuer. Overgangen til CTV viser, hvor vigtigt det er at tilpasse reklamestrategierne for at imødekomme forbrugerne, og være til stede der hvor de tilbringer deres skærmtid.

Retail Media

Som et nyt og meget interessant fænomen, er Retail Media kommet til. Retail Media omfatter at en butik sælger annonceplads på sine egne platforme – dette kunne fx være at man kunne annoncering på Bilka.dk, eller at man som annoncør får adgang til deres data hos et 3.parts sites eksempelvis EB.dk. Det interessante i fænomenet er, at annoncøren kan placere sine annoncer meget tæt på købet eller i forlængelse af et specifikt køb. Dermed kan det være et glimrende supplement til Google og Meta annoncering.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er også et af de væsentlige emner vi kommer til at beskæftige os med i 2024. Helt præcis hvordan, det kommer til af udforme sig, er vanskeligt at sige på nuværende tidspunkt, og det er også i høj grad afhængig, af hvem man er som annoncør, størrelsen på ens virksomhed, samt hvilken branche man arbejder i. Men 2024 bliver året, hvor vi ikke kan komme uden om det mere. Forbrugerne går op i bæredygtighed, og for nogle annoncører vil det være et konkurrenceparameter, at kunne rapportere mindst muligt CO2-aftryk gennem annoncekampagner. Desuden skal nogle virksomheder allerede i 2024 rapportere og dokumentere deres CO2-aftryk fra annoncer jævnfør CSDR-direktivet.  

Privacy-Centric Marketing

Med en voksende bekymring for datasikkerhed søger forbrugerne i stigende grad gennemsigtighed og kontrol over deres personlige oplysninger. Privatlivscentreret markedsføring er ikke kun en trend, det er en grundlæggende ændring i, hvordan virksomheder håndterer kundedata. I 2024 forventer vi, at virksomheder prioriterer privatliv i deres marketingstrategier og opbygger tillid hos forbrugerne ved at anvende etisk datapraksis. Virksomheder stræber efter at vise engagement i at beskytte brugernes privatliv og denne ændring vil påvirke alt fra målrettet reklame til dataopbevaring og -håndtering

Ovenstående er 7 bud på, hvad vi mener, der vil fylde i det digitale medielandskab i 2024. Der er mange emner man kunne tage op, for aldrig før har det digitale medielandskab været så komplekst, som det er lige nu. Mange at de ting vi kunne i 2023 med cookies og data har ændret sig markant, og vi er trådt ind i den nye era.

Ved at forstå og tilpasse os tendenser kan vi som digitalt mediebureau sammen med vores kunder skabe værdifulde forbindelser med deres målgrupper og samtidig holde os i front, når det kommer til innovation.