Coronavirussens effekt på forbrugeradfærd i Danmark og Sverige

20.04.2020

Danmark og Sverige er forbundet af en bro. Men vi er forbundet af meget mere end dette – velfærdssamfund, kultur og høje skatter er blot få af de mange ting, vi deler. Når det kommer til håndteringen af coronavirussen ser det dog noget anderledes ud.

Den 13. marts lukkede Danmark ned, mens Sverige kun indførte få restriktioner. I den sammenhæng lavede vi en undersøgelse af, hvordan denne vidt forskellige håndtering af coronavirussen påvirkede forbrugeradfærden i henholdsvis Danmark og Sverige. Her er de vigtigste resultater af undersøgelsen:

  1. Svenskerne befinder sig i højere grad end Danmark en ‘karantænesindstilstand’, når det kommer til forbrug. Selvom danskerne de første få dage af nedlukningen tørlagde supermarkederne for toiletpapir, så dette forbrug en del mere dramatisk ud i Sverige: Toiletpapirsalget steg med 71% i marts 2020. Derudover har svenskerne reduceret eller helt stoppet forbruget af flere, andre (mindre nødvendige) produktkategorier end danskerne har.
  2. I både Danmark og Sverige mener omkring 1/3 af befolkningen, at coronakrisen vil have indflydelse på deres forbrugeradfærd – selv på den anden side af krisen.
  3. Kvinder samt den yngre del af befolkningen har – især i Danmark – øget deres forbrug af online services og online shopping.
  4. Lokale forretninger har været i fokus under krisen – i særdeleshed i Sverige. Svenskerne mener, at de vil fortsætte med at understøtte lokale forretninger, selv når krisen er ovre.
  5. De fleste danskere og svenskere tror, at krisen vil være ovre i løbet af et par måneder – og at der også vil komme noget positivt ud af den.

Forbrugeradfærden har altså ændret sig i både Danmark og Sverige under coronakrisen. Forbruget er stagneret i nogle produktkategorier (luksusprodukter, tøj, sko, møbler og andet boliginteriør), og forbruget af online services, herunder handel af dagligvarer på nettet, er steget. Dog er svenskernes forbrugeradfærd i højere grad påvirket end danskernes – hvilket er lidt pudsigt, når Danmark haft den hårdeste samfundsmæssige nedlukning.

På nuværende tidspunkt er det svært at gisne om, hvordan de forskellige strategier vil udfolde sig. Dog kan vi ud fra vores undersøgelse konkludere, at der – trods forskelligheder – allerede har været en påvirkning af både danskernes og svenskernes forbrugeradfærd.

Afsked med tredjepartscookies vil give den digitale marketingbranche et løft

22.01.2020

Googles beslutning om at droppe tredjepartscookies skal ikke ses som noget negativt, mener branchefolk. Et lukket data-økosystem vil forbedre målretningsmuligheder, præcisere effektmålingerne af virksomhedens marketingindsatser og sikre, at virksomheden overholder datalovgivningen. Ifølge Tre Kronor Medias Head of Digital, Frederik Jespersen, vil beslutningen bane vej for kvalitetskommunikation fremfor dyr datajagt. 

Læs mere i Dansk Markedsføring her: https://markedsforing.dk/artikler/marketing/cookie-d-dsdom-kan-v-re-godt-nyt?fbclid=IwAR3KunPtHkOLHr1MxJq5IASlbgEORGcIujP1c8s_xNls2_lV6KvxFemOcUY 

Ansættelsesnyhed

04.03.2019

Head of Sales & Marketing hos OiSTER skifter til Tre Kronor Media

Fra østers til gazelle: Head of Sales & Marketing hos OiSTER, Frederik Jespersen, til mediebureauet Tre Kronor Media pr. 1. marts 2019 og indtræder i stillingen som Head of Digital.

En bureaukending
Frederik Jespersen har mange års erfaring fra mediebureaubranchen. Han har tidligere siddet i stillinger som bl.a. Digital Performance Director i IUM Nordic og chef for Carats digitale afdeling.
Nu vender han tilbage til branchen fra en stilling på kundesiden som marketingchef i OiSTER. Han skal nemlig pr. 1. marts 2019 slå sine folder i det hurtigvoksende mediebureau Tre Kronor Media, der vandt sin første Børsen Gazelle for nylig.

Et bureau i vækst og udvikling
Tre Kronor Media åbnede i Danmark i 2012, og siden er det gået stærkt. I efteråret blev Tre Kronor Media udnævnt til en Børsen Gazelle-virksomhed, som en manifestation af de seneste års vækst – og i februar blev Tre Kronor Media Sverige kåret som årets bureau for 4. år i træk.
Tre Kronor Media har nu store forventninger til den nye ansættelse – CEO, Henrik von Bahr, siger:

”Vi har haft en stærk og sund vækst de seneste par år med mange nye kunder. For os betyder vækst også udvikling, og vi glæder os til at styrke vores digitale kompetencer yderligere med Frederik ombord. Frederik er godt nok ny hos os – men han er en erfaren profil i den digitale verden med ballast fra både bureau- og ikke mindst kundesiden. Netop denne kombination passer som hånd i handske hos os – idet forståelse for vores kunders forretning er vores allervigtigste fokus. Så der var ingen tvivl om, at Frederik var den perfekte kandidat til stillingen”.

Også Frederik selv ser frem til at bidrage til Tre Kronor Medias fortsatte vækst og udvikling:

”For mig handler dette skifte om at udfordre mig selv. Tre Kronor Media er et mediebureau, som har gang i en meget spændende udvikling. Der er et enormt stort fokus på at sætte kunderne i centrum og sikre den absolut bedste levering. Samtidig sker mit skifte også på et stadie, hvor Tre Kronor Media for alvor er begyndt at udfordre de etablerede bureauer. Jeg ser en mulighed for at være med fra et spændende tidspunkt og fortsætte denne flotte udvikling samtidig med, at jeg kan være med til at påvirke bureauets profil og sætte mit præg på en stor del af det, der skal tegne Tre Kronor Media fremadrettet,” siger Frederik Jespersen, Tre Kronor Medias nye Head of Digital.