Making Science går in på den tyska marknaden genom att starta ett  joint venture med den oberoende byrån pilot

Madrid, 28 april 28 2022 – Making Science tillkännagav idag sin etablering på den tyska marknaden genom ett partnerskap med det tyska företaget pilot. Making Science är ett konsultföretag inom teknik och digital marknadsföring som specialiserar sig på e-handel och digital acceleration. pilot är en oberoende full-servicebyrå med fokus på effektiv varumärkeskommunikation som arbetar med välkända, internationella kunder såsom exempelvis P&G, Dr.Oetkere och Weleda.

Därmed fortsätter Making Science sin planerade internationella expansion. Att nu gå in på den tyska marknaden är en stor milstolpe för Making Science eftersom Tyskland är den femte största reklammarknaden i världen. pilot Ignite, det joint venture bolag som nu startas tillsammans med pilot, är ytterligare ett steg i Making Science växande koncern, som tidigare i år också utökades genom förvärvet av den svenska mediebyrån Tre Kronor Media.

pilot Ignite, en ny tysk byrå med spjutspetskompetens inom teknik  

pilot Ignite kommer att fokusera på kunder inom direct-to-consumer och e-commerce på den tyska marknaden. pilot Ignites huvudkontor kommer att vara i Hamburg och ledas av pilots CEO i Hamburg, Benjamin Bunte.

Idag är behovet av digitala tjänster och tillgång till teknik i marknadsföringen stort. pilot Ignite kommer att erbjuda en integrerad portfölj av tjänster. Dessa kombinerar de mer traditionella mediebyråtjänster som pilot idag erbjuder sina kunder med den specialiserade, innovativa tekniken och digitala marknadsföringen som Making Science erbjuder.

Making Science bidrar med sin långa erfarenhet inom området datahantering och analys, samt sitt utbud av interna mjukvarulösningar. pilot Ignite kommer att få tillgång dess tjänster från Making Science mjukvaruutvecklingsteam med över 400 personer.

José Antonio Martínez Aguilar, Ordförande och VD för Making Science, “Den tyska reklammarknaden är topp fem i världen. Partnerskapet med pilot kommer att innebära nya möjligheter för oss att bistå kunder i Tyskland med att förbättra och accelerera sina varumärkens digitala positionering. Vi är mycket glada över att etablera oss i Tyskland genom ett samarbete med ett så kompetent och erkänt företag som pilot och att se pilot Ignite födas för att fortsätta förnyas på vägen mot digital acceleration för B2C-företag.”

Benjamin Bunte, CEO of pilot Ignite, kommenterar: “Digitaliseringen har ökat kraftigt som ett resultat av pandemin, speciellt e-handeln. Många annonsörer har utvecklat detta på ett utmärkt sätt, men har nu nått en gräns där tillväxten avtagit och det är allt svårare att hitta nya kundgrupper med nuvarande kommunikationsstrategier. Det är precis här vi vill att pilot Ignite ska positionera sig och sina tjänster. Vi glädjer oss åt att samarbeta med Making Science, som är en ideal partner för detta projekt. Den erfarenhet vi gemensamt besitter kommer att ge oss möjlighet att erbjuda våra kunder heltäckande och agila tjänster, samtidigt som båda parter kommer att gynnas av det ömsesidiga utbytet av kunskaper och kompetens.”

Om Making Science

Making Science är ett internationellt företag inom digital acceleration med fler än 1 000 anställda som finns på 12 marknader: Spanien, Portugal, Mexico, Colombia, Frankrike, Italien, Storbritannien, Irland, Sverige, Danmark, Georgien och USA. Making Science fokuserar på digital annonsering, dataanalys, e-handel och molntjänster, som alla expanderar kontinuerligt.

Making Science rankades på 15:e plats I FT1000: Europas Snabbast Växande Företag år 2022 i kategorin Teknologi och erkändes som det snabbast växande spanska företaget inom tekniksektorn. Making Science har också anslutit sig till Pledge1% initiativet, som är en filantropisk rörelse som stödjer ideella organisationer som är engagerade i att göra positiv skillnad i samhället.

År 2021 anslöt sig Making Science till Local Planet, världens största nätverk för oberende mediebyråer, som partner som specialiserar sig på teknik, digital och prestationsbaserad marknadsföring, genom att förvärva 7% i det globala holdingbolaget.  

Om pilot

pilot är en av Tysklands största oberoende och ägarledda byråer inom kommunikation och marknadsföring. pilot började som en traditionell och digital mediebyrå och är nu en fullserviceleverantör med fokus på effektiv varumärkeskommunikation. Huvudkontoret ligger i Hamburg, men bolaget har också kontor i München, Berlin, Stuttgart, Nürnberg och Mainz där mer än 500 experter inom olika områden arbetar samordnat. pilot skapar innovativa kommunikationslösningar genom vilka varumärken framgångsrikt kan nå sina målgrupper och uppnå mätbar effekt. pilot är en av grundarna av det globala nätverket Local Planet. Bland pilots kunder finns välkända nationella och internationella företaget från en mängd olika branscher, såsom Dr.Oetker, Hochland, tekniker Krankenkasse, Smyths Toys Superstores, Jack Wolfskin, Stage Entertainment och Amorelie.

Making Science Mónica González, Marketing & Communications Director – monica.gonzalez@makingscience.com  T. 91 309 02 09 Pilot Rebecca Kalisch-Klütz – r.kalisch-kluetz@pilot.de T. 040 – 303 766-7053