Google Next ’23, det årliga evenemanget som samlar teknikentusiaster, branschledare och innovatörer, var en anmärkningsvärd uppvisning av Googles engagemang för att revolutionera tekniken i Google Clouds omfattande portfölj. Portföljen sträcker sig över infrastruktur, data och AI, Workspace Collaboration och cybersäkerhetslösningar.

Med tanke på vår långvariga relation som Google Cloud Premier Partner deltog Making Science-teamet i evenemanget för att få en första blick av de viktigaste innovationerna och få insikter som kommer att forma framtiden av vårt arbete.

Ett tema som stod i centrum: Artificiell Intelligens. Evenemanget utvecklades till en dynamisk uppvisning av AI:s transformativa kraft i olika branscher och dess avgörande roll för att forma teknikens framtid.

I det här blogginlägget dyker vi ner i de olika dimensionerna av AI som stod i centrum under Google Next ’23.

AI-optimerad infrastruktur


Google Cloud har som mål att leverera avancerad AI-optimerad infrastruktur som gör det möjligt för företag att träna och distribuera AI-modeller på ett effektivt sätt. Denna infrastruktur finns tillgänglig i Googles globala cloudregioner, hos kunderna via Google Distributed Cloud och i Edge. Över 70% av “gen AI unicorns” är Google Cloud-kunder, vilket visar på plattformens dominans inom detta viktiga område. Bland de viktigaste infrastrukturframstegen som presenterades under evenemanget inkluderar:

Vertex AI: Bygga, distribuera och skala ML-modeller


Vertex AI är Google Clouds omfattande AI-plattform som ger kunderna möjlighet att bygga, distribuera och skala ML-modeller (machine learning) på ett effektivt sätt. Användningen av plattformen har ökat kraftigt, och antalet kundprojekt med gen AI har ökat över 150 gånger snabbt. De viktigaste uppdateringarna på denna plattform inkluderar:


Om du är en cloud- eller dataexpert uppmuntrar vi dig att lära dig mer om dessa nya funktioner och möjligheter så att du kan börja använda dem för att bygga och distribuera innovativa lösningar.

Detta är bara några av de många nyheter som presenterades på Google Cloud Next 2023. Håll utkik efter ett kommande inlägg om hur AI formar cloud, data och säkerhet.