Isabelle Amneus – SEO Specialist


Nedräkningen till Sveriges största shopping-högtid och årets stora rea, Black Friday 2023 och Black Week, har officiellt börjat. År 2023 infaller Black Friday fredagen den 24 november i Sverige och Black Week sträcker sig även över dagarna innan detta datum. Högtiden markerar starten för julhandeln och  är en möjlighet för människor att handla digitalt såväl som i fysiska butiker till förmånliga priser.

Även om det kan verka relativt långt bort så är det inte för tidigt för att börja optimera din webbsida, snarare tvärtom. För att hinna se resultat i tid är det viktigt att ni så fort som möjligt jobbar med er digitala marknadsföring och SEO-strategi för att boosta prestandan samt maximera Black Friday försäljning. SEO är viktigare än någonsin när det kommer till att förbättra sin synlighet och konkurrensen är hög under Black Friday. Om det inte redan är en del av er långsiktiga strategi kan det vara en bra idé att implementera så snart som möjligt, det är inte en quick fix utan en strategisk åtgärd som driver värdefull trafik. 

Gör 2023 till ditt Black Friday år med hjälp av Tre Kronor Medias topp 5 tips!

Vad är SEO?

SEO står för search engine optimisation, på svenska sökmotoroptimering, och är en metod som går ut på att genom tekniska åtgärder samt optimering av innehåll öka den organiska trafiken samt ranka högre på resultatsidan för sökmotorer som Google. 

Se nedan för ett exempel på hur ett företag som säljer eltandborstar kan optimera sin sida.

URL /black-friday

Meta Title: 40+ Black Friday Deals på eltandborste! Bäst i test & Black Week pris!

Meta Description: Black Week & Black Friday erbjudande på eltandborstar hos oss! Rabatt på eltandborstar online för kvinna, man & barn. Laddningsbara, effektiva & prisvärda! H1 Rubrik: Black Week & Black Friday rea på eltandborstar.

Cyber Monday

Black Friday infaller alltid på fredagen efter Thanksgiving, vilket 2023 är den 24 november, men det är inte den enda dagen som är viktig att hålla koll på. Måndagen därpå, den 27 november, är det nämligen dags för det som kallas Cyber Monday. Till en början var Cyber Monday e-handelns Black Friday, men i dagens klimat har även Black Friday rabatter i fysiska butiker flyttat online. Vid optimering för Cyber Monday är det viktigt att identifiera sökord, sökordskombinationer och fraser som är specifika för just den dagen. Black Friday och Cyber Monday infaller nära inpå varandra men det behöver nödvändigtvis inte innebära att sökbeteenden ser precis likadant ut under de två. Om du är osäker är det en bra idé att ta hjälp av Google Keyword Planner, Google Trends eller verktyg som SEMrush för att analysera söktrender och relevanta sökord.

Black Friday är en otrolig möjlighet för alla företag med e-handel att boosta sin försäljning. Att satsa på SEO inför högtiden är en enkel, kostnadseffektiv åtgärd som fortsätter att leverera resultat. Tveka inte på att höra av dig till oss på Tre Kronor Media idag om du vill ha hjälp att maximera din försäljning och bli en vinnare under Black Friday och Black Week 2023!

Om Tre Kronor Media – a Making Science Company

Tre Kronor Media, en del av Making Science Group, är en full-service mediabyrå baserad i Stockholm och kontor i Göteborg, Malmö, Oslo och Köpenhamn. Vi har lång erfarenhet av digital marknadsföring samt SEO och vi hjälper gärna till med att utveckla er SEO-strategi eller jobba med er redan befintliga strategi. Oavsett om ni vill ha teknisk SEO-hjälp eller en sökordsanalys för att kunna optimera er hemsidas meta titlar, meta descriptions eller innehåll så kan vi skräddarsy den ultimata affären för er.