Julia Esteban HanzaAdvertising Consultant


I det ständigt föränderliga landskapet av digital marknadsföring är det absolut nödvändigt att ligga steget före konkurrenterna, särskilt inom hotellbranschen. Google Ads har länge varit ett kraftfullt verktyg för annonsörer, men det finns en game-changer på väg – Tripmax. I den här artikeln kommer vi att gå igenom denna innovativa Google Ads-produkt för att hjälpa dig att förstå hur Tripmax kan revolutionera hotellannonseringskampanjer. Vi kommer slutligen nämna några tips och bästa praxis som Making Science har implementerat hos en av våra kunder.

Förenkling av hotellannonsering

Tripmax är en del av Performance Max för resemålskampanjer, skräddarsydd för hotellannonsörer. Den erbjuder ett smidigt sätt att nå din målgrupp över alla Googles webbplatser, förenklar processen och leder till fler direktbokningar. Med en enda användarvänlig inställning ger Tripmax annonsörer möjlighet att skapa fastighetsspecifika asset grupper, vilket förbättrar den övergripande prestandan för deras Google Ads-kampanjer.

Kom igång med Tripmax

Innan du påbörjar din resa finns det några saker att ta hänsyn till. Låt oss gå igenom stegen för att skapa förutsättningar för en framgångsrik Tripmax-kampanj:

  1. Länka till Hotel Center eller Google Ads: För att starta kampanjen måste du först länka ditt konto till antingen Hotel Center eller Google Ads. Denna länk fungerar som grunden för din kampanjinställning, och effektiviserar processen. Båda metoderna förenklar skapandet av fastighetslistor och hanteringen av tillgångar, vilket bidrar till en effektivare kampanjinställning.
    • Valet mellan Hotel Center och Google Ads beror till stor del på hur många fastigheter du har. Om ditt konto inte har mer än 100 hotell är det perfekta valet att länka till Hotel Center. För dem med över 100 hotell är det rekommenderat att skapa ett flöde för hotellfastigheter.
  2. Skapa ett flöde för hotellfastigheter: För att maximera fördelarna med Tripmax är det viktigt att skapa ett flöde för hotellfastigheter i ditt Google Ads-konto. Du kan uppnå detta på två sätt: med hjälp av hotellväljaren eller Google Maps URL-adresser. Båda metoderna förenklar skapandet av fastighetslistor och hanteringen av tillgångar, vilket bidrar till en effektivare kampanjinställning.
  3. Skapa kampanj- och tillgångsgrupper: När du har slutfört dessa uppgifter kan du skapa din Tripmax-kampanj genom att skapa en ny kampanj som du normalt skulle göra. Med “Försäljning” som mål, välj “Hotell” under “Vad annonserar du?” och välj din flödeskälla för hotellfastigheter. Alla andra steg är de vanliga: ange budget, budgivning, mål, tillgångar etc. och publicera! Du kan sedan skapa tillgångsgrupper och länka dem till specifika hotell. Google kommer automatiskt att föreslå rubriker, beskrivningar, bilder och andra tillgångar, vilket förenklar processen med att ställa in dem – men de är 100% anpassningsbara.
  4. Låt annonserna rulla! När allt är klart kan du aktivera tillgångsgrupperna och börja nå dina potentiella kunder via Sök, Gmail, Kartor, YouTube, Display, Video & Discover.

Bästa praxis och andra tips

Tripmax ett utmärkt verktyg för hotellbranschen, särskilt för att investera i den övre funnel-nivån. Google kommer att känna igen när användare är intresserade av hotell som liknar ditt, och kommer att påverka dem med dina och på så sätt öka din varumärkesmedvetenhet och hjälpa ditt företag att växa.

Vill du komma igång med Tripmax eller har andra frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss!