Tre Kronor Media’s Social Team


I dagens digitala värld har sociala medier blivit en naturlig del av vår vardag, där vi spenderar i genomsnitt 2,5 timme per dag för att scrolla igenom innehåll på plattformar som Instagram, TikTok och Youtube. Idag har dessa plattformar inte bara blivit källor för inspiration utan även information där hela 44% av alla internetanvändare använder sociala medier som deras primära källa när de ska leta information om nya produkter och varumärken.  

Så varför är det så viktigt att ni som företag arbetar strategiskt med era organiska sociala medier och inte enbart betalda? 

Det är kostnadseffektivt. Du betalar inget för att synas i dina organiska sociala medier och skapar du bra innehåll kan dina inlägg få en stor spridning. Ett bra inlägg kan få flera miljoner visningar, vilket gör att du når ut till en enorm målgrupp – helt utan kostnad!  

Det är ett bra sätt att öka din varumärkeskännedom på ett autentiskt sätt. Här kan du skapa intresseväckande innehåll där du delar med dig av olika kunskaper om din produkt eller tjänst på ett kreativt och inspirerande sätt. Du kan även bjuda in till att få lära känna ”teamet bakom” vilket gör ditt varumärke mer personligt och känns ännu mer ”nära” och äkta.  

Du kan bygga ett starkt community. I dina organiska sociala medier kan du möta din målgrupp precis där dem är! Genom att kommunicera med dina följare bygger du och bibehåller relationer som skapar lojalitet till ditt varumärke. Du får även värdefulla insikter om din målgrupp som du kan använda för att optimera andra delar av din marknadsföring. 

Men för att lyckas med dina organiska sociala medier behöver du en tydlig strategi från start. Här är några av våra bästa tips på hur du sätter en framgångsrik strategi för dina organiska sociala medier:

Målsättning 

Målgrupp 

Content

Frekvens 

KPI 

På Tre Kronor Media har vi en lång expertis inom organiska sociala medier där våra experter kan hjälpa ditt företag med alla olika delar för att säkerställa att ni framgångsrikt når era affärsmål med hjälp av era organiska kanaler. Vi kan hjälpa er med allt från strategi till produktion av kreativt material, implementering och community management. Kontakta oss så kan vi ta fram en skräddarsydd lösning för just ditt företag!